4 часа бевме во море, мојот сопруг крвареше па потоа почина…

Loading...

Траектот кој во неделата пловел од Грција кон Италија се запалил. На него имало 478 луѓе. Италијанскиот премиер денес изјавил дека акциите за спасување завршиле.Бевме на тобоганот за спасување. Мојот маж се заглави на пластиката. На крајот двајцата паднавме во морето. Тој при падот удри со главата во траектот. Имаше еден брод кој тргна да ни помогне, но беше предалеку. Пливав, а за среќа, на нозете не носев чизми. Во вода бевме четири часа. Мојот сопруг наеднаш почна да крвави од носот. Конечно до нас дојде спасувачот. Ја пресече пластиката за која беше заглавен мојот сопруг. Мојот сопруг ми почина во раце, рекла за Repubblica 56-годишната Теодора, сопруга на 62-годишниот Георгиос Доулиј, кој загинал на траектот “Norman Atlantic”.Бевме на тобоганот за спасување. Мојот маж се заглави на пластиката. На крајот двајцата паднавме во морето. Тој при падот удри со главата во траект

loading...
Loading...