Nовиот убавец: Lexus Hybrid Coupe Concept

Loading...

Само што дознавме дека Лексус ќе претстави интересен хибриден спортски модел на 2012 Australian Motor Show.

Дали е тоа новиот LF-LC?

Премиерата на еден концепт веќе видовме на почетокот на 2012 година на „Детроит авто шоу“, кој се нарекуваше LF-LC, а некои извори тврдат дека ќе биде наменет за масовно производство. Во Аустралија можеби ќе го видиме тој производен модел.

Тоа што е интересно е дека има хибриден погон кој комбинирано ќе развива повеќе од 500 КС. Дизајнот е прекрасен, футуристички и би требало така да изгледа и моделот кој ќе се најде ширум светот.

loading...
Loading...