Марфиеви закони на компјутерите

Loading...

Време е и за Марфи и неговите закони од полето на информатиката. 

Програмери и секојдневни корисници на нештото без кое не можеме ни ден, ни минута, нивното височество компјутерите. 

Прочитајте дел од Марфиевите закони на компјутерите.

–          Компјутерите ви помагаат да си го потрошите вашето време ефикасно.

–          Секогаш добивате e-mail од страна што не сте ја посетиле.

–          Програмата ќе работи како што треба само кога тебе не ти е гајле за тоа.

–          Единствената програма што работи перфектно секој пат е вируот.

–          Секогаш кога ќе имате потреба од важен документ од серверот, мрежата нема да работи.

–          Што повеќе време е потребно за да симнете некоја програма, толку е поверојатно дека таа нема да работи.

–          Било која дадена програма ќе се прошири за да ја зафати целата слободна меморија.

–          Без разлика колку напорно работиш, твојот шеф ќе се појави во моментот кога сурфаш по Puls24.

Погледнете ги следниве статии

Марфиеви закони на љубовта

Марфиеви закони на физиката

Марфиеви закони на автомобилите

Марфиеви закони за се останато 

 

loading...
Loading...