Ал Пачино во реклама за кафе

Loading...

Алфредо Џејмс “Ал” Пачино роден 25 април 1940.

Американски филмски и сценски актер исто така и режисер. Тој е познат по улоги на мафијаш Мајкл Корлеоне во Кум трилогијата и Тони Монтана во Scarface.

Исто така се појавува неколку пати и  од другата страна на законот – како полицаец, детектив и адвокат. Неговата улога како Френк Слејд во “Мирисот на жената” му донесе Оскар за најдобар актер во 1992 година.

Еве го Ал Пачино во реклама за кафе.

 

 

 

 

loading...
Loading...