Почина јапонскиот режисер Коџи Вакаматсу

Loading...

Јапонскиот режисер Коџи Вакаматсу почина во 76 година.

Неговиот познат филм  “Caterpillar” (гасеница) e приказна за еден војник во Втората светска војна, кој се враќа дома без раце и нозе, но со здрав сексуален апетит.

Шинобу Тераџима која ја игра жената на војникот , доби Сребрена мечка за нејзината улога на филмскиот фестивал во Берлин 2010 година.

Во прилог е  трејлерот за филмот “Гасеница’.

 

 

 

 

 

loading...
Loading...