Perpetuum jazzile-Јовано Јованке

Loading...

Perpetuum Jazzile е словенечки хор кој обработува џез и популарна музика.

Основан е како Гаудеамус Камерен хор во 1983 година од страна на Марко Тиран.

Хорот  се состои од женски и машки пејачи.

Имавме прилика да ги видиме и кај нас оваа година на Охридско лето.

Од тој настап ќе ја слушнеме композицијата “Јовано Јованке’. Потоа следува “Африка” и “ABBA Medly”.

 

 

 

loading...
Loading...