BRYAN FERRY – Avalon & Slave To Love (Montreux 2004)

Loading...

Брајан Фери (роден на 26 септември 1945) е англиски пејач, музичар и текстописец.

Врвот на кариерата го достигнува 1970-ти како водечки вокал и главен текстописец на групата Roxy Music.

Фери ја започна својата соло кариера во 1973 година. Од неговото гостување во Montreux 2004 ги слушаме Avalon&Slave to love

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...