Tina Turner “Golden Eye”

Loading...

Тина Тарнер – Ана Меј Булок родена  1939 година.
Американски пејачка  чија кариера трае повеќе од половина век. Во текот на сите овие години заработи многубројни награди за своите албуми и концерти. Тарнер ја  започна својата музичка кариера во раните 1960-ти со сопругот Ајк Тарнер.После бурен живот и кариера со нејзиниот сопруг таа започнува соло кариера исто така многу успешна.
За филмот на Џејмс Бонд “Golden Eye “, Тина Тарнер ја исполни истоимената тема со свој секогаш уникатен стил.
 

loading...
Loading...