Ирскиот режисер Кен Лоуч доби награда “Limijer””

Loading...

Ирскиот режисер Кен Лоуч ја доби наградата “Limijer” која во Лион му ја врачи бившиот француски фудбалер Ерик Кантона, ѕвезда на неговиот филм “Looking for Eric”.
Наградата е доделена за целокупната кариера, личниот став кон индустриското друштво и допринос во историјата на англискиот, европскиот и светски филм.
Лоуч ја освои Златната палма во Kан 2006 година за филмот “The Wind That Shakes The Barley”  а оваа година неговата комедија “The Angels’ Share”  доби награда од жири.
Фестивалот “Limijer” го организира Институтот Лимијер и градот Лион. Претходни добитници на оваа награда се Клинт иствуд, Милош Форман и Жерар Депардје. 
Следува трејлерот од филмот “Looking for Eric”
 
 

loading...
Loading...