Боливудскиот крал на романсата

Loading...

Еден од највлијателните индиски филмски автори Јаш Чопра почина во Мумбаи, само неколку недели пред премиерата на филмот “Додека сум жив”.
Со овој филм тој најави дека ја завршува својата повеќе децениска кариера.
Познат како крал на романсата Чопра ги создаде некои од најголемите боливудски блокбастери.
Индискиот премиер го опиша како “икона на индискиот филм”. Негови најголеми хитови се филмовите “Ѕид”,  “Лудо срце” и “Месечина”.
 
 
 

loading...
Loading...