Дадо Топиќ- Македонија

Loading...

Адолф Дадо Топиќ роден во Нова Градишка 1949 година.
Својата музичка кариера ја започува со групата “Time”, а исто така и беше главен вокал во Корни група. Беше претставник на евровизија за Хрватска 2007 година.
Се разбира кај нас е познат со композицијата Македонија.
 
 
 
 

loading...
Loading...