Tony Bennett & Amy Winehouse – Body And Soul

Loading...

Ејми Вајнхаус  во соработка со Тони Бенет на џез стандардот “Тело и душа.”
Оваа мелодија ќе се појави на новиот албум на Бенет “Дуети II” . На истиот албум ќе бидат и композициите со Лејди Гага, Арета Френклин, Кери Андервуд и многу  други големи ѕвезди. “Она што го сакам кај  Ејми Вајнхаус  е тоа што има големо  знаење од џез музиката”. Бенет    продолжува:  “Луѓето мислат дека секој може да пее џез, но не е така.. Тоа е дарба и исто така дух со кој  сте родени. А Ејми го има тој дух. ”
Ја слушаме “Body&Soul”.
 
Погледнете ги следниве статии:
Лејди Гага е Пикасо

loading...
Loading...