Miles Davis-“Kind of Blue” -албум

Loading...

Мајлс Дејвис е американски џез музичар, трубач, лидер на бенд и композитор. Се смета за еден од највлијателните музичари на 20 век.

“Kind of blue” е прогласен за национално богатство и еден од најпродаваните џез  албуми на сите времиња.

Ќе го слушнеме целиот албум “Kind of blue”. Во придружба на Мајлс Дејвис се музичарите кои исто така оставија голем печат во светот на џезот.

Miles Davis — trumpet, band leader
Julian “Cannonball” Adderley — alto saxophone, except on “Blue in Green”
Paul Chambers — double bass
Jimmy Cobb — drums
John Coltrane — tenor saxophone
Bill Evans — piano (except “Freddie Freeloader”)
Wynton Kelly — piano on “Freddie Freeloader”

1. “So What”
2. “Freddie Freeloader”
3. “Blue in Green” (Miles Davis and Bill Evans)
4. “All Blues”
5. “Flamenco Sketches” (Miles Davis and Bill Evans)
6. “Flamenco Sketches (Alternate take)”

loading...
Loading...