“Your Song”- Elton John

Loading...

“Your Song” е балада на англискиот музичар Елтон Џон додека стиховите се напишани од неговиот долгогодишен соработник Bernie Taupin.

Композицијата е  издаденa во САД во 1970 година, а во 2004 година беше ставена на 136 место на листата на Ролинг Стоун магазин во “500 најдобри песни на сите времиња”.

Навистина ме разнежнува секогаш кога ќе ја слушнам.

 

 

 

loading...
Loading...