Кои пијалоци делуваат како афродизијак

Loading...

 

За многу пијалoци се смета дека имаат стимулирачки ефект врз либидото. Освен домашно приготвените, и некои класични пијалoци се сметаат афродизиачни средства.

Пенливи вина: Тие иматстатус на стимулирачки пијалок. Како сите вина, содржат одредено количество алкохол, кое ги олеснува сексуалните односи. Но алкохолот, кога е во голема доза, има нагласено негативен ефект врз сексот. На пенливите вина од познати марки може да им се признае дека може да ги олеснатсексуалните активности кај мажите, колку што може и да предизвикат восхит кај жената, но бидете внимателни, тоа важи само за квалитетните.

Нане:  Нема студии кои не го докажуват стимулирачки ефект кај нането. Ако се пие многу чај со нане, тогаш ефектот ќе дојде … од чајот.

Пијалоци со ванила: Ванила е растение од семејството на орхидеи. Легендата за афродизичките нејзините својства од одамна го обиколуваат светот. Во Јужна Америка ја користат за лекување на проблеми со ерекцијата. Масовната нејзината употреба во индустрија за парфеми не е тајна за никого. И покрај тоа, ниту едно научно истражување не го потврди влијанието на ванила врз либидото. Но, ако сепак решите да се обидете, подобро купете си природен производ, бидејќи во повеќето рецепти се користи синтетичка ванила.

Пијалоци со анасон: Ако не знаете, уште од антиката анасонот се смета за моќен афродизијак. Но, и за него нема научен доказ. И кај него како кај сите други алкохолни пијалаци, треба да се внимава, бидејќи границата помеѓу помошта и штетата во љубовните игри е индивидуална и многу незабележлива.

Во секој случај, не треба да се занемарува и ефектот плацибо на сите овие пијалаци. Релаксирачкиот ефект од алкохолот, е психолошки. 

loading...
Loading...