Најбрзиот Cadillac CTS-V купе на светот

Loading...

Новиот Hennessey VR1200 Cadillac CTS-Vкупе има 1226 КС и 1508 Нм вртежен момент. Овој Cadilac до стотка развива за само 3 секунди и има максимална брзина која изнесува 389 км/ч.
На патеката во Тексас SH130успеа да развие 354.9 км/ч. Погледнете.
 
 

loading...
Loading...