5 непроценливи совети од најефективните луѓе во светот

Loading...

Барате докажани начини да го однесете животот на следното ниво? Еве неколку непроценливи совети според неверојатно успешни поединци.
Кога станува збор за живеење поефективен и значаен живот, највлијателните бизнисмени во светот имаат богатство на мудрост за споделување.
Поставете си високи цели– Таканаречените “нереални” цели често се полесно да се постигнат отколку што можеби мислите


Изложи го својот ум на позитивни мисли– Опкружете се со позитивност. Има постојана битка во нашите мозоци меѓу нашиот аналитички ум и нашиот инстинктивен ум
Правете списоци со задачи– Добијте поголема контрола врз вашето време и полесно ќе се релаксирате
Прекршете правила за надминување на пречките– Ако има една работа што може да ја научиме од милијардер претприемачот Ричард Бренсон, тое дека може да се прекршат некогаш правилата
Направете го спиењето приоритет– Ако се борите со навики за лош сон со години, мора да ја сфатите вистинската вредност на спиењето

loading...