Кафето на многумина им е задоволство што не би го замениле за ништо, па затоа не е изненадувачки што многумина од нас не можат да замислат ден без обожаваниот ароматичен пијалак. Но, тука е и таа група на луѓе кои постојано копнеат по нови вкусни авантури. Исто како класиците, тие ги збогатуваат своите утра со кафе, но додаваат необични работи на кои многумина не би се ни сетиле. Погледнете кои состојки ќе му дадат нов вкус на вашето кафе.
5 необични работи што луѓето ги додаваат во кафето
Масло од кокос
Иако изгледа како необична комбинација, всушност е одлична за будење, а исто така мириса прекрасно. Освен што на многумина им дава непроценлив вкус, љубителите на тропската храна сигурно уживаат во оваа варијанта. Иако 100 грама кокосово масло има исклучително висока калорична содржина, можеме да го пиеме ова кафе без страв дека нема да можеме да влеземе во омилените фармерки, бидејќи го забрзува метаболизмот.
Путер
Ако сакате да ги следите трендовите, тогаш веројатно веќе сте ја пробале оваа релативно нова верзија на кафе. Ако не сте, не грижете се затоа што сè уште имате време. Најчесто се подготвува во комбинација со кокосово масло и богато е со масти и витамини А, што има корисен ефект врз вашиот изглед и имунитет. Истражувањата покажуваат дека поради количината на маснотии во него, тој го намалува апетитот, а која жена не сонува за тоа?
Белка од јајце
Кафето и јајцата наутро се класична комбинација за појадок, но ќе ве изненади фактот што поединци ставаат јајца во кафето. Добро, не целото јајце, само белката. Иако оваа информација е доволна за нашиот стомак да започне да се врти како да е воден од центрифугална сила, многумина се колнат во оваа комбинација. Интернетот го опишува како виетнамски специјалитет или течно тирамису, но оваа форма не нè привлекува ни најмалку. Благодарам, но не благодарам!
Зрна сол
Ако некогаш сте пробале чоколадо со зрна сол и сте биле воодушевени, големи се шансите да станете љубител и за оваа комбинација. Оваа варијанта не е очигледен избор, но му дава на кафето сосема нов вкус. Солта се става во кафето, а потоа се додава топла вода или млеко за да се раствори солта. Авантуристите ќе бидат воодушевени, додека остатокот ќе остане верен на класичните засладувачи.
Овесни снегулки
Кафето и овесот се синоним за вашиот појадок, но дали сте размислувале да се препуштите на едно уникатно искуство со појадок што ќе го направите претходната ноќ со мешање на овие две состојки? Со овој појадок ќе се почестите со кофеинско патување кое сигурно нема да го заборавите.