5 Суплементи кои ќе ви помогнат во топење на килограмите!

Овие додатоци во исхраната ќе ви помогнат да успеете во диетите без многу напор…1.Рибиното масло содржи Омега-3 масни киселини, кои лесно се претвараат во енергија во вашето тело и се исто толку добри. Добри се за вашата кожа, која ќе добие сјај, за подмачкување на цревните патишта, а со тоа и забрзување на метаболизмот.

2.Протеински прашок
Протеините бараат согорување на енергија, така вашит метаболизам ќе почне да работи а со тоа и топење на мастите. Ќе бидете сите подолг период.
3.Кофеин
Многу луѓе имаат погрешно мислење за кофеинот, тој всушност е неопходен за еден организам, но да не се претерува. Помага во согорување на мастите, забрзување на метаболизмот, може да се сретне во повеќе производи.

4.Зелен чај
Не е тајна дека зелениот чај помага во губење на тежината. На многумина не им се допаѓа специфичниот вкус на зелениот чај или стануваат уморни од негово секојдневно конзумирање. Доколку и вие сте едни од нив, заменте го пиењето чај со суплементи кои ги содржат истите екстракти.
5.CLA  или линолова киселина
Ги намалува мастите и ја зголемува мускулната маса. Мускулите бараат многу енергија и на тој начин побрзо се согоруваат мастите, овој додаток доаѓа во капсула, исто така се наоѓа во говедското месо, млечни производи и сл. Додатоците се многу делотворни кога станува збор за губењето на тежината. Овој додаток е доста користен и ефикасен така да нема потреба од грижа. Исто така, овој суплемент ќе ви ја подобри функцијата на имунолошкиот систем. Дневни дози од 15-174mg дневно. Несакани ефекти можат да се појават, но се многу ретки, недразнет желудник, дијареа, гадење и замор.
1.Рибиното масло содржи Омега-3 масни киселини, кои лесно се претвараат во енергија во вашето тело и се исто толку добри. Добри се за вашата кожа,

Loading...