‘Last Train Home”-Pat Methany-видео

Loading...

Патрик Брус “Пат” Метини e американски џез-гитарист и композитор.

Тој е лидер на The Pat Metheny Group која е основана 1977 година. Неговиот стил вклучува елементи на прогресивени современ џез, латино џез и џез фјужн. Има три златни албуми и 19 Греми награди.

За денес ја препорачуваме убавата прошетка со воз – “Last Train Home”.

 

 

 

loading...
Loading...