Почина легендарниот Тери Калијер

Loading...

Во неделата почина славниот Тери Калијер, американски фолк, соул и џез гитарист, на помладата публика познат по хитовите кои ги сними со Massive Attack, Beth Orthon, Koop, 4Hero…..

Во текот на седумдесеттите објавува многу култни џез-фолк албуми.

 Беше гостин пеач на хитовите на Massive Attack “Live With Me”, Hardkandy “Advice”, 4 Hero “The Day of the Greys”, Koop “In A Heartbeat”, Beth Orton, Kyoto Jazz Massive, Grand Tourism…

Почина во 67 година од животот.

Во продолжение ја слушаме “Live With Me” заедно со Massive Attack.

 

loading...
Loading...