ТОП20 “Афродизијак” песни

Loading...

Британскиот професор по психологија специјализиран за музика Даниел Миленсфен направил листа на композиции кои делуваат  како афродизијак.

На прво место е  “She's Like The Wind”  од  Патрик Свејзи и Венди Фостер.

Анкетирани се две илјади испитаници од 18 до 91 година за да се утврди кои песни им се афродизијак. Авторот заклучил дека  мажите се повеќе подготвени од жените да ја прилогодат музиката заради успех во креветот.

Погледнете ја листата, а ние се одлучивме денес да ја слушнеме  Serge Gainsbourg – Je T'aime… Moi Non Plus .

1. Patrick Swayze and Wendy Fraser – She's Like The Wind
2. Marvin Gaye – Sexual Healing
3. Ravel – Bolero
4. Berlin – Take My Breath Away
5. Barry White – You See The Trouble With Me
6. Marvin Gaye – Let's Get It On
7. The Righteous Brothers – Unchained Melody
8. Celine Dion – My Heart Will Go On
9. Serge Gainsbourg – Je T'aime… Moi Non Plus
10. Whitney Houston – I Will Always Love You

1. Aerosmith – I Don't Want To Miss A Thing
12. Kings Of Leon – Sex On Fire
13. Mary Martin – The Sound Of Music
14. Tchaikovsky – 1812 Overture Op.49
15. Olivia Newton -John – Hopelessly Devoted To You
16. Donna Summer – I Feel Love
17. Boyz II Men – I'll Make Love To You
18. Abba – Mamma Mia
19. Tom Jones – Sex Bomb
20. John Williams – Main Theme From Star Wars- Instrumental

 

 

Погледнете ги следниве статии

Кои пијалоци делуваат како афродизијак

Мажи кои жените ги обожаваат

Жените сакаат мажи во виолетово

loading...
Loading...