Како мажите го менуваат своето мислење со тек на годините

Loading...

 

 

Неодамна беа спроведени истражувања, во кои беа анкетирани околу 10 000 мажи со цел да се дознае што е она кое нив ги привлекува и како им се менува нивната листа на приоритети со текот на годините.

 

Мажите кои беа анкетирани беа или сингл, или во брак или во врска и беа од различни старосни нивоа. Но едно имаа заедничко…со текот на годините тие стануваат се позрели во поглед на нивните партнерки.

 

Топ 10 работи кои со текот на време почнуваат да им сметаат:

1. Недостаток на романтична љубов

2. Детинесто однесување

3. Недостаток на интелегенција

4. Досада/Недостаток на авантура

5. Нарцисоидност

6. Недостаток на амбиција

7. Лоша лична хигиена

8. Слаба сексуална вештина

9. Екстремен поглед на религија

10. Расизам

 

Топ 10 карактеристики кои со текот на времето ги привлекуваат се повеќе:

1. Љубезност

2. Комуникативност

3. Активно слушање

4. Смисла за хумор

5. Сексуално знаење

6. Амбициозност

7. Интелегенција

8. Физичка кондиција

9. Насмевка

10. Пропорционален изглед на телото

 

Значи со текот на годините мажите се повеќе ги ценат квалитетите како што се интелегенција и абициозност, но најважно им е да најдат личност со која ќе може да се насмеат и нормално да комуницираат.

 

 

Погледнете ги и следниве статии:

5 женски тајни кои мажите не ги знаат

 

 

Зошто се плашиме да сакаме?

 

 

Зошто жените сакаат постари мажи?

loading...
Loading...