Следете го ураганот Sandy во живо

Loading...

Ураганот Sandy се очекува вечерва да го погоди североисточниот дел на Соединетите Американски држави. Овој ураган е најавуван како најголемиот во последниве 70 години и се претпоставува дека ќе предизвика катастрофални последици.

 

Ураганот Сенди, кој веќе уби над 65 лица на Бахамските острови, е огромен по површина, голем како Тексас, и според метеролозите, се движи бавно, што значи дека се очекува неколкудневно изложување на поројни дождови и силни ветрови кои се стравува дека можат да предизвикаат смртни случаи, милијарди долари во материјална штета, и долготраен недостиг на електрична енергија. 

 

Во продолжение ви оставаме линк на кој можете директно да го пратите преносот и известувањата за ураганот кој ја погоди Америка…

 

loading...
Loading...