Секс на универзитет – Економистите и социјалните работници се најпромискуитетни

Loading...

Британската интернет страна StudentBeans спроведе анкета врз 4.656 студенти и од резултатите заклучи дека студентите по еконимија се најпромискуитетни.

 

Во просек, студентите по економија имале скоро 5 сексуални партнери од почетокот на студиите, поточно 4.88. На второ место биле социјалните работници со просек од 4.7 партнери, а потоа студентите на маркетинг – 4.57. Четвртото место по број на сексуални партнери припаднало на студентите на туризам и угостителство со 4.56 партнери а на пето место се нашле студентите по агрономија со 4.44 партнери.

 

Во првите 10 се нашле и инженерите а на дното на листата биле екологистите со 1,7 партнери и оние на теологија со 2,3. Тука некаде биле и филозофите и педагозите. Во првите 10 местото го нашле и студентите на уметност – 3,18.

 

Шест од десет испитаници спиеле со двајца или помалку партнери од почетокот на студиите. Цели 40 проценти имале само еден партнер, а само 5 проценти немале ниту еден сексуален партнер за време на студиите.

 

 

Поврзани статии:

Упатство како да го изневерите без да ве фати

Упатство до партнерката како се става кондом со уста

Како да ја изневерите без да ве фати

loading...
Loading...