На 24 години доби 8,53 милиони долари на покер

Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

После скоро 12 часа и 400 одиграни раце, покер-играч од Maryland, САД го доби најдобрата можна награда – 8.53 милиони долари. Greg Мerson, кој има 24 години, победи на World Series турнирот во покер во Las Vegas во “Penn and Teller Theater”.

 

На турнирот се играше Texas Hold’em покер цела ноќ, малку фалеше да биде скршен рекордот за најдолга партија.

 

“Нема сцена која може да ве подготви за овие партии покер.”– изјави Mersonза Associated Press.

Merson ја победи домашната Jesse Sylvia, 26.

 

“Се чувствувам одлично, ми избегаа сите солзи и сега сум опуштен.”

 

Merson доби уште една награда како највисока одлика за достигнувања во оваа игра – нараквица направена од злато и платина и украсена со дијаманти – The Jason of Beverly Hills.

 

Освен парите, Merson исто така доби одлика за Најдобар Покер Играч за 2012 година, со која добива поени кои се собираат низ целата календарска година.

Merson активно игра покер веќе 5 години. 

 

 

Прочитајте ги и следниве статии:

5 дена со вибратор од 23см во себе

 

 

 

 

Бидете самите коктел мајстори

 

 

 

Животот е убав кога си еден од соосновачите на YouTube.

 

loading...
Loading...