Најстрашните филмски ликови без костими и шминка

Loading...

Не ви треба костим за да ги уплашите другите. Еве 10 ликови кои сме ги гледале во филмовите, а од кои не сме можеле да спиеме ноќе. Тие тоа го направија без шминка и без костими. 

 

 

 

 

 

 

Michael Keaton во улога на Carter Hayes во “Pacific Heights” од 1990 година – не би сакале да го имате него во соседството.

Glenn Close во улога на Alex Forrestво “Fatal Attraction” од 1987 година – Close навистина ги натера мажите кои изневеруваат да размислат два пати.

Ruth Gordon во улога на Minnie Castevet во “Rosemary’s Baby”од 1968 година – зарем не ве наежува?

Kathy Bates  во улога на Annie Wilkes во “Misery” од 1990 година – вистински пример за тоа зошто идолизирањето е преценето.

Tallulah Bankhead во улога на Mrs. Trefoile во “Die, Die! My darling!” од 1965 година – нејзината изведба покажа дека единственото поопасно нешто од свекрва е луда мајка на починат свршеник.

Anthony Hopkins во улога на Dr. Hannibal Lecterво “Silence of the Lambs” од 1991 година – Anthony Hopkins, тешко е да не ве полазат морници.

Jack Nicholson во улога на Jack Torrance во “The Shining”од 1980 година – ова е еден од најморничавите филмови некогаш снимени. Ви препорачуваме да го гледате ова ремек дело на Stanley Kubrick доколку имате храброст за тоа.

Drew Barrymoreво улога на Ivyво “Poison Ivy” од 1992 година – не би сакале да ја имате неа за непријател.

Jessica Walter во улога на Evelynво “Play Misty for Me” од 1971 година – ова е филм-претходник на “Fatal Attraction” што го споменавме претходно. Evelyn има психолошки проблем и нож. Што повеќе треба да знаете?

 

Погледнете ги и следниве статии:

Најдобрите филмски трансформации

 

 

 

 

Како би изгледале славните глумци кога би го промениле полот?

 

 

 

 

Топ 5 филмови на Box office

 

loading...
Loading...