Црногорското МВР ги продава старите возила на килограм

Loading...

Црногорската влада одлучи 177-те моторни возила на МВР кои не се користат, да се продадат како секундарна суровина, по почетна цена од 17 центи по килограм.

Како што пренесуваат црногорските медиуми, станува збор за автомобили кои ги користела Управата на полицијата, а коишто Министерството за внатрешни работи три пати безуспешно се обидува да ги продаде на тендер
МВР, поради ова, на владата и предложи дотраените и расипани автомобил да се продадат како секундарна суровина.
Црногорската влада одлучи расипаните возила да се продадат по почетна вредност од 0,17 евра за килограм.

Макфакс

Погледнете ги следниве статии

Ќе се повтори постапката за избор на автомобили за полицијата

Полицијата ќе вози „шкода јети“

Отворен Светскиот салон за автомобили во Париз

 

loading...
Loading...