Најгледаната фотографија на сите времиња

Loading...

Многумина би помислиле дека една од најгледаните слики е сликата на познатата Мона Лиза или пак за некои Тајната Вечера, па дури и онаа слика која многумина ја поистоветуваат со рекламата на марката мобилни телефони Нокиа.

Но сепак титулата за најгледана фотографија припадна на фотографијата со назив “Bliss” од авторот Чарлс Орир. 

Слика која е видена од страна на повеќе од милијарда луѓе. Сликана во 2002 година, од сосема случајна причина додека авторот на оваа слика Чарлс Орир бил на одмор во Калифорнија, притоа подоцна употребена како десктоп позадина на оперативниот ситем на Microsoft, Windows.

Погледнете ги следниве статии

 Ја тужел жена му затоа што била грда

 

 

 

 

 Мислела дека се дебелее, и извадиле тумор од 28 килограми 

 

 

 

 

 Неверојатно што се јадат луѓето 
 

 

loading...
Loading...