Неофицијално: Јулија Портјанко ќе игра на европското во Србија?

Селекторот на женската ракометна репрезентација, Гино Стрезовски го „склопува мозаикот“ во пресрет на Европското Првентсво во Србија, има мали проблеми со настапот на Јулија Портјанко-Николиќ, но, најверојатно сето тоа ќе се среди на време.

„Се разговара со Јулија, разговорот оди во позитивна насока и постои голема веројатност таа да биде дел од нашиот тим, но, ништо не е дефинирано“ вели Стрезовски во изјавата за „НоваМакедонија“ во однос на тоа што наводно Јулија Портјанко-Николиќ имала мали пречки во однос на здравственото осигурување во случај на повреда.

Извор:„НоваМакедонија“

Пронајдете не на следниве мрежи: