Неколку Кока Кола факти

Loading...

 

 

Кока Колата е еден од најпознатите пијалоци во светот. Се работи за еден уникатен бренд на пијалок кој ја најде својата намена во многу полиња од нашиот живот. На пример, секогаш кога на некого му е низок притисокот, или 'паднат' шеќерот прво нешто на кое ви текнува е да се напиете чаша Кока Кола. 

Еве уште неколку факти кои сме сигурни дека не сте ги знаеле:

1. Првата Кока Кола била зелена по боја.

2. До 1905 година, кока колата содржела канабис и било одстранета од рецептот поради јавна загриженост.

3. На Кинески, Кока Кола значи “да се прави устата среќна“

4. Оригинално Кока Колата била немнета за против мамурлак наутро.

5. Ако сите шишиња Кока Кола се наредат едно до едно, тие ќе ја достигнат месечината и назад повеќе од 1,677 пати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. За една ноќ, едно испиено шише Кока Кола може да разлабави заб.

7. Често Кока Колата се користи за миење на дамки од крв.

8. Кока Кола го има креирано ликот на Дедо Мраз со нејзините реклами во 1920те и 1930те години на минатиот век.

9. Луѓе се имаат натпреварувано колку Кока Кола ќе испиат наеднаш. Првиот кој стигнал до 8то шише во низа, умрел на лице место. Тоа е затоа што има премногу карбон-диоксид, а помалку кислород во крвта.

10. Ако потопете кременадла во кока кола, за два дена ќе исчезне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги и следниве статии:

7 љубовни совети од Мерилин Монро!

 

 

 

 

7 златни навики за долг и здрав живот

 

 

 

 

Вашите 6 навики за квалитетен ден

 

loading...
Loading...