Уметност во шоља кафе

Loading...

Кафето не е повеќе само кафе. Со млеко, со шлаг, со пена, бело кафе, еспересо, капучино, макијато… Списокот е многу долг, а секој од нас има омилен вкус и начин на подготовка.

Кафето повеќе не служи само за да полесно се разбудиме наутро, туку и за опуштање и дружење со пријателите. А и вработените во кафулињата одлучија да го поврзат овој ритуал на дружење со пријателите со една забавна уметност. Тие успеваат да исцртаат најразлични форми и слики на нашите шољи кафе, се со цел да ни го направат пова, најчесто попладневно дружење, уште поинтересно.

Погледнете ги интересните шољи кафе:

 

Поврзани статии:

Џорџ Клуни во реклама за кафе

Пет обиди низ историјата за да се забрани кафето

“Кафе и цигари”-Џим Џармуш

 

loading...
Loading...