Кои се 5-те заблуди во кои жените цврсто веруваат

Loading...

 

Понекогаш дамите мислат дека знаат се за посилниот пол, па дури и она нешто за кое што ни они самите не се свесни. Токму и затоа се измислуваат таканаречените некакви женски правила како кодекс на едно однесување, кои се пренесуваат од генерација на генерација.

За среќа на понежниот пол, конечно оние кои ги прават целите заблуди во женскиот ум, проговорија што е всушност вистина, а што чиста заблуда.

1.       Нема да ве почитува доколку спиете со него уште на првиот состанок –  вистина е дека мажите го обожаваат сексот, правејќи го тоа секогаш и секаде, но не им е и така битно дали вие навистина ќе скокнете во нивниот кревет уште на првиот состанок, или на било кој состанок потоа. Секоја личност е различна на свој начин, како и секоја ситуација исто. Доколку вашата одлука не ја носите на основата на она што вие го посакувате, туку многу повеќе на она што другата личност би мислела, се доведувате во ситуација да доживеете големо разочарување.

2.       Мажите обожаваат да ’’ловат’’ – Има вистина во верувањето дека жените се оние кои навистина повеќе уживаат во потрагата и ловењето на партнер, особено уживајќи во ситуацијата на избор помеѓу повеќе потенцијални партнери. Но, сепак од друга страна мажите се оние кои ги играат и двете улоги. Причината не е во тоа дека тие навистина ја сакаат таа потрага, едноставно тие се приморани на тоа.

3.       Сите мажи го посакуваат сексот, причина да не ви биде пријател – Став кој одсекогаш предизвикувал остри полемики и критики. Полемиката да секој маж својата пријателка понекогаш посакува да ја види гола и дознае каква би била во кревет е вистина, но од друга страна постојат и оние пријатели кои не би можеле да ја замислат својата пријателка да биде интимна со нив на било каков начин. 

4.       Тие обожаваат кога нешто останува само како дел од нивните фантазии – На мажите им се допаѓа фактот кога било која женска особа има гардероба на себе, било да е тоа секси долен веш, пешкирот кој е замотан околу вашето тело, или пак фармерките кои го нагласуваат вашиот задник. Она што е занимливо е тоа што, да, тие посакуваат да ја тргнат гардеробата која го покрива вашето тело, и ве замислат голи, но сепак фактот на било какво парче гардероба на вас е многу подраг факт отколку вашата комплетна голотија.

5.       Независната жена, предизвик за посилниот пол – Факт кој може да се каже дека е исто така предмет на постојани и големи дебати. Генерално кажано е факт кој е невистинит кога се во прашање мажите помлади од 40 години. Тие се навикнати да на тој факт гледаат поинаку излегувајќи и дружејќи се ваквиот тип на жени. Независниот маж имајќи независна и цврста жена покрај себе се чувствува гордо, се додека ’’машките работи ’’неговата партнерка му ги препушта нему.

Погледнете ги следниве статии

 Зошто жените го сакаат сексот

 

 

 

 

 

 ’’Пријавете се за најдобрата работа на светот’’ – Тестирајте кондоми на Durex

 

 

 

 

 Што НЕ треба да правите во вашата врска

 

 

loading...
Loading...