Ја знаете ли вистинската ФОРМУЛА за Љубов?

Loading...

 

Конечно дојде моментот кога на сцена би можеле да застанат сите научно посветени умови на  математиката, во кои сепак на било каков начин се крие некоја романтика.

Твитерџијата кој се претставува под името @Huckberry, откри кој би бил аритметичкиот код, сочинет од повеќе различни функции, со кои кога би го искуцале и побарале на Google, би ви се појавил графикон во облик на срце.

За да ви бидат појасни работите, запишете ја следната формула на Google:

sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6-x^2) from -4.5 to 4.5

Во прашање се внимателно подредени квадратни корени, со апсолутна вредност и функција на конусот – математички операции кои се учат во средното образование, а само најупорните ги запомнуваат и неколку години подоцна.

Погледнете ги следниве статии

 Најголемите жени криминалци кои го одбележаа 20-от век

 

 

 

 

 

 

 Хумор: Швалерско писмо

 

 

 

 

 

 ВИДЕО: Свештеник слуша The Prodigy „Smack my bitch up“ 

 

 

 

loading...
Loading...