Скулптури од книги

Loading...

Су Блеквел е уметник и уметнички директор, но стана светски познат уметник по своите скулптури направени од хартија. Таа ги користи старите книги за од нив создаде извонредни тродимензионални скулптури кои се вистинско уживање за вистинските вњубеници во уметноста.

Су ги наоѓа книгите во секнд-хенд продавниците а потоа ги чита и во нивните приказни наоѓа инспирација за своето уметничко дело. Ова се неколку од нејзините најпознати скулптури!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте ги и следниве статии:

Забава од женските соништа

 

Мудрости на градските ѕидови

 

Најтешкото судоку во светот

 

 

loading...
Loading...