6 причини зошто алкохолот и сексот не одат рака под рака!

Loading...

Можеби сметате дека по неколку пијачки ќе се чувствувате супер и ќе бидете весели, шармантни  и заводливи, но вистината е потполно поинаква. Алкохолот и сексот не одат заедно, еве шест причини зошто би требало да се држите понастрана од чашката доколку очекувате страсна ноќГо убива расположението
Можеби сметате дека по неколку пијачки ќе се чувствувате супер и ќе бидте весели и шармантни и заводливи, но  вистината е потполно поинаква. Една или две пијачки можат да ви го повратат распположението, но повеќе од тоа ќе влијае на вашето расположение и на вашиот сексуален живот.
Ја намалува желбата за секс
Законот е од прилика ваков: Колку повеќе алкохол, толку помала желба за секс.  По еден пијалок ќе помислите како оној фраер на другиот крај од барот е секси, а по неколку пијачки, ќе помислите дека едвај чекате да се онаесвестите в кревет.
Потешко до оргазам
Бидејќи алкохолот ги умртвува сетилата, ќе ви биде потешко да доживеете оргазам. Доколку претерате со алкохолот, поверојатно дека ќе  се откажете од оргазам, отколку да го достигнете.

Генерално влошување на сексуалниот живот
Луќето кои често конзумираат алкохол  во обилни количини значително се понезадоволни од сексуалниот живот од луѓето кои не пијат или само по некогаш ќе испијат по една чашка. И таквите луѓе  не се само незадоволни кога се пијани, туку  и кога се трезни.
Ниско ниво на тестостерони
Здравото ниво на тестостерони е заслужно за постигнување ерекција и сексуална желба. А за телата на мажиоте кои конзумиртаат алкохол докажано е дека произведуваат помалку тестостерони отколку што е нормално.
Помала иницијатива за секс
Изненадувачки е податокот  дека жените се повеќе склони на иницијатива за секс кога се трезни. Затоа, доколку сакате секс немојте да пиете.Го убива расположението
Можеби сметате дека по неколку пијачки ќе се чувствувате супер и ќе бидте весели и шармантни и зав

loading...
Loading...