Целото тело му е прекриено со тетоважи од Втората светска војна

Loading...

Еден млад дечко од Англија, голем фанатик на Втората светска војна, решил своето тело да го претвори во еден вид храм, посеветн токму на овој настан од историјата. 

 

Нолан Холмс, веќе четири години е редовен гостин во едно Tattoo студио, со цел да ги обележи сите настани, битки и моменти од 

војната на своето тело.

 

Па така, овој 26 годишен механичар, на себе има истетовирано портерт на Черчил, битката на Рускиот фронт, бомбардирањето на Германија…

“Мојата цел е на некој начин да се зачува споменот за војната. Втората светска војна почна да ме интересира уште кога бев дете, читав многу за неа, гледав различини документарци и слушав предавања. Но чувствувам како споменот за неа да умира со новиот свет што доаѓа и со новите генерации, и затоа со овој чин сакам да изразам почитување кон сите оние кои го изгубија својот живот за време на војната.” – изјави Нолан. 

 

 

 

 

 

Поврзани статии:

Најскапата тетоважа на светот

 

Хелена Роза има провокативна тетоважа

 

Ријана се истетовира под градите

 

loading...
Loading...