Оливер Драгојевиќ – 40 минутен Megamix

Loading...

Неговиот глас, перформанси, песни и емоции. Едно име, едно значење, Оливер Драгојевиќ, безвременската музичка легенда.

Еден од напознатите пејачи и музичари во Хрватска и поширокиот регион. Со 45 годишна исклучително богата и голема кариера, со достојни епитети како “стар волк  на добрата музика” како и огромен музички мајстор, слободно може да го вброиме во редот на великаните од постарата, па и понова музичка историја.

Роден е на 7 декември, 1947 година во Сплит.

Човекот чија музика кога и да ја слушнеме секогаш ќе биде причина за добро расположение, љубовни емоции и едноставно уживање и мелем за вашата душа.

Хитовите како Moj Lipi Andjele, Tko sam ja da ti sudim, Što to bješe ljubav, Brod U Boci, Cesarica, Kad mi dođeš ti и уште многу други ќе бидат само еден дел од приказната за овој музички великан.

 

Погледнете ги следниве статии

 Цел албум на ЕКВ – Љубав

 

 

 

 

 

 

 

 18 години од смртта на Милан Младеновиќ (фото)

 

 

 

 

 

 Објавена најновата песна од Whitney Houston – ''Never Give Up''

 
 

 

loading...
Loading...