Топ 5 женски фантазии

Loading...

Фантазите на жените повторно стануваат главна тема за разговор, благодарение на издавањето на романот “Fifty Shades of Grey”.

 

Но идејата за женските фантазии не остана само на разговор меѓу жените, туку научници од Мичиген решија да направат истражување и да дознаат кои се најчестите женски сексуални фантазии што им ја поттикнуваат желбата за секс. Зачудувачки или не, романтиката не е спомната во првите пет фантазии. 

 

1. Секс со странец

2. Фантазија во која таа е предмет на обожување во креветот

3. Секс до изнемоштеност

4. Секс додека некој ги набљудува

5. Секс во тројка

 

Научниците тврдат дека фантазиите се нормална работа, која води до здрав сексуален живот ако ги споделите со партнерот. Често доаѓаме до заклучок дека сексот почнува и завршува во главата, а ова истражување го потврдува тоа.

 

Поврзани статии:

Начини на кои сексот ве разубавува

 

 

 

 

Дилема: Втор брак – да или не?

 

 

 

Секс пози кои ќе ја излудат секоја девојка

 

loading...
Loading...