5 совети за здрав сексуален живот

Loading...

 

 

Секое сексуално искуство има една посебна доза на задоволство вкоренети во човечкиот инстинкт. Но, како дел од здравјето и како еден од најдобрите природни лекови, сексуалниот живот треба да се чува за да не се случат несакани здравствени проблеми. Еве 5 едноставни совети како да спречите отколку да лечите.

1.Употребувајте Кондом. Кондомите од латекс се најдобрата превентива од сексуално пренесливи болести.

2. Разговарајте со партенерот. Комуникацијата е многу важна кога е во прашање сексуалното искуство. Искрен и отворен разговор ќе ве информира за желбите на партнерот,. Ќе си кажете што саката а што не.

3. Одржувајте ја физичката способност. Многупати истражувањата имат докажано дека луѓето кои рекреативно се бават со спорт имаат поздрав и посензуален сексуален живот. И не само тоа, таквото тело има иградено солиден имунолошки систем.

4. Конзумирањето на алкохол, тутун и дроги го потиснуваат сексуалниот нагон и успоруваат сексуалниот живот. Тие го ослабуваат имунолошкиот систем а и ја уништуват спсобноста на телото да доживеува страсни и подолги оргазми.

5. Не дозволувајте срамежливоста да ви го попречи патот. Обична срамежливост ќе ве остави неинформиран и дефинитивно ќе придонесе за сексуална неактивност. Отворете се кон партнерот. Бидете директни и дадете информација што сакате а што не сакате.То не само што ќе придонесе за здрав сексуален живот, туку ќе отвори уште некоја врата кон нови страстни искуства.

 

Погледнете ги и следниве статии:

Зошто мажите не ги сакаат караниците

Жените ја губат невиноста пред мажите

Кога жените сакаат орален секс

loading...
Loading...