Make up секс има ист ефект како кокаинот

Loading...

Се вели дека нема ништо по страсно и “жешко“ како секс после силна расправија. Сепак, еден доктор тврди дека помирувањето во кревет или “Make up sex“ има ист ефект како кокаинот.

 

Клиничкиот психолог Сеат Мајерс верува дека паровите кои се смируваат со жежок секс, се повеќе и се почесто се расправаат. 

''Tоа ја зголемува расправијата и емоционалната драма. Размислете: ако по голема расправија имате неверојатен секс, нели е логично дека повторно се расправате затоа што наградата е феноменална.'' вели Мајерс.

 

Повеќето сексолози не се согласуваат со овој став, бидејќи тие тврдат дека сексот за помирување е најнормална појава и дека ја зголемува интимноста помеѓу партнерите. Мајерс од друга страна тврди дека вистинската интимност доаѓа од рамнотежата и разбирањето. 

 

Прочитајте ги и следниве статии:

Кога жените сакаат орален секс

 

Неколку секс статистики

 

Пресметајте колку сте добри во сексот

 

loading...
Loading...