Најчести изговори за одбивање на секс

Loading...

Во фразите на извинување по многубројните истражувања е дојдено до заклучок дека постојат неколку вообичаени фрази кои најчесто се користат за одбивање на партнерот кога не ви е дојдено до секс.

Фрази кои се подеднакво користени од страна и на жените и на мажите.

Малата креативност за изговори, придонесе за произлегување на на 5-те фрази кои и повеќе од сигурно станаа ’’класика’’.

Умор – Колку пати до сега сте ја имале можноста да го слушнете овој изговор. Една од најчесто употребуватните фрази со кои се одбива поканата за секс од страна на спотивниот партнер. Но, и нека не ви биде чудно бидејќи и покрај класиката на оваа фраза сепак сите живееме во време кадешто секоја работа на свој начин предизвикува стрес, како никогаш досега. На крајот од денот сепак сите посакуваат само топол кревет и мирен сон.

Менструација – Омилениот изговор на жените, кој кога и да е употребуван секогаш пали. И покрај оние денови од месецот сепак некои личности од посилниот пол сметаат дека сексот е возможен. Меѓутоа, како и да е во најголемиот случај на девојките едноставно не им е до водење на било каков начин на љубов во тие денови. Сепак постојат и други начини, нели, како на пример разменување на нежности и бакнување.

Лутина – Не е редок бројот на луѓе кои за да би го избегнале сексот, најчесто се служат со прилично подмукли методи. Правењето на ’’вештачка’’ ситуација во која се наведуваат веќе минати причини за конфликти, е сосема доволен фактор за заладување на односите.

Главоболка – Појавата на главоболка во клучниот момент. Фраза која е користена и повеќе од пречесто, да и нејзината употреба сама по себе е смешна.

Недостаток на време – Голем дел од луѓето се, се повеќе повлечени во својот свет на посетеност кон работата, семејството и друштвените обврски, па затоа и би произлегол недостатокот на време за секс. Но, и покрај се не дозволувајте овој недостаток да биде изговор, сепак секогаш се може да се најде време резервирано за нежности со вашиот партнер.

 

Погледнете ги следниве статии

 Кама Сутра пози за искусните

 

 

 

 

 

 

 Девет особини кои жените ги посакуваат кај мажите

 

 

 

 

 

 Доживејте оргазам во исто време

loading...
Loading...