7 СЕКС СИМБОЛИ НА СФРЈ: Биле Титови девојки, тајни агенти…

Loading...

1. Оливера Катарина
Оваа Белграѓанка се прославила како фатална жена, актерка и пејачка која жените ја мразеле, а поради која мажите на улица се тепале.

2. Беба Лончар
Една од најпрочуените убавици во Југославија и најуспешна актерка надвор од границите. Сега таа е во пензија и живее мирен живот.

3. Марија Бакса
Раскошна убавица, која секогаш се препорачувала за улога на тн. „слободни жени“ во југословенските филмови.

4. Бернарда Маровт
Словенка која ги оставала мажите без здив. Таа ја носела титулата мис Југославија во 1983 година. Денес живее на релација Словенија – Италија.

5. Ана Сасо
Ана ја понесе титулата на најубава Југословенка во далечната 1982 година, а една година по изборот за мис, сними спот по кој речиси секој ја дефинираше како секс-симбол.

6. Дијана Беќиревиќ
Позната манекенка и актерка, дипломирала на 3 факултети, била во врска со возач на Формула, рокери, актери.

7. Савина Гершак
Словенечка актерка која носела многубројни епитети: секс икона, прекрасна русокоса, жена од која на сите им запирал здивот. Денес живее во Рим и работи како психолог и психотерапевт.
1. Оливера Катарина
Оваа Белграѓанка се прославила како фатална жена, актерка и пејачка која жените ја мразеле, а поради к

loading...
Loading...