Секс позата го открива неговиот карактер

Loading...

Говорот на телото многу често го игнорираме, а всушност тој најмногу ни открива за некоја личност и нејзиниот карактер. Истото важи и за сексот…

Повеќето мажи имаат своја омилена поза во сексот, а преку неа жените можат да ја откријат и перспективата на својата врска и неговите намери, велат антрополозите.

Доколку тој ја обожава мисионерската поза, тогаш е верен и коректен и сè прави според правилата, исто како од учебник.    

Ако неговиот поглед е закован за вашите очи во текот на предиграта тогаш тој сигурно сака подлабока врска со вас, а сексот воопшто не му е приоритет.    

Мажите кои сакаат да доминираат и ја обожуваат „кучешката“ поза, најчесто се впуштаат во односи во кои можат да имаат контрола и кои од нив не бараат емотивно да се откријат.    

Мажите кои сакаат жената да биде одозгора во текот на сексот, сакаат да угодуваат и најверојатно ниедна жена нема да погреши ако на таков маж му го подари своето срце.    

За мажот кој сака свеќи, миризливи стапчиња и балади, можеме да кажеме дека ужива во предиграта и сексот со него е неверојатен.    

Ако пак тој сака секс од страна, тогаш дефинитивно е многу нежен и емотивен. Тој често се преиспитува што чувствува жената за него, а оваа поза му ја овозможува неопходната интима.

 

Прочитајте ги и следниве статии:

Идеална секс поза според хороскопскиот знак

Секс пози кои ќе ја излудат секоја девојка

Кама Сутра пози за искусните

loading...
Loading...