Хормонот за среќа е заслужен за верноста кај мажите

Loading...

Хормонот oksitocin е она нешто што е главен виновник за пост оргазамското задоволство како и зголемената емотивна поврзаност помеѓу партнерите.

Дел на тим од истражувачи на група од 86 мажи кои биле во подолга врска со својата партнерка и неколку слободни мажи им дале спреј во кој бил присутен овој хормон притоа приложувајќи им неколку атракивни девојки.

Според резултатите оние мажи кои биле во врска со својата партнерка држеле зголемена дистанца (поголема од 10-15 саниметри) од приложените атрактивни девојки, како и тие од нив, како и дека спрејот немал никакво дејство и врз оние мажи кои немале никаква приврзаност кон некоја посебна личност.

Иако не секогаш врската со мажите кои понекогаш посакуваат да прошараат наоколу и не е совршена, сепак секогаш постои начин за нивно скортување.

Секако не би ви бил потребен спреј кој би го содржел овој хормон, едноставно бидете она нешто што сте, бидете секогаш насмеани, фантастични, совршени.

Oksitocin-от е познат како хормон кој делува за зголемување на довербата помеѓу луѓето.

Разменувањето на нежности, бакнежите како и доживувањето на оргазам го предизвикуваат неговото лачење во човечкото тело. Понекогаш е сосема доволно и физичкото присуство на саканата личност, притоа предизвикуваќи покрај зголеменото чувство на довербата, и пријателско расположение, поголемо поврзување помеѓу партнерите, како и помеѓу родителите и нивните деца.

 

Погледнете ги следниве статии

 Девет особини кои жените ги посакуваат кај мажите

 

 

 

 

 

 Доживејте оргазам во исто време

 

 

 

 

 Како да станете неговата секс фантазија

loading...
Loading...