Donnie Darko – филм што мора да го гледате

Loading...

За денес ви препорачуваме да го погледнете филмот Donnie Darko.

 

Оние кои веќе го гледале, не останале рамнодушни и сигурно ќе сакаат повторно да ја погледнат приказната за Дони и тоа како тој има само 28 дена да го спаси светот.

 

Филмот излезе во 2001 година, и за кратко време стана култен филм. Не може да се категоризира само како еден жанр, во себе опфаќа драма, научна фантастика, психолошки трилер…

 

Режисер и сценарист на ова ремек дело е Ричард Кели, главната улога беше резервирана за Џејк Гиленхал, а покрај него се појавуваат и Дру Баримур и Патрик Свејзи. 

 

loading...
Loading...