BMW M8 – новиот суперавтомобил пристигнува во 2016

Loading...

Сите очекуваат BMW да понуди нов суперавтомобил во блиска иднина, а последните гласини велат дека новиот модел ќе го оживее легендарното M1 име на компанијата. Гласините велат дека автомобилот ќе го носи името M8, а ќе биде откриен за јавноста во 2016 година, кога BMW ќе слави 100 години од своето постоење. 

M8 е еден од трите вакви автомобили од кои се очекува да пристигнат од германскиот пазар во наредните неколку години. На овој список се вклучени и новиот Mercedes SLS AMG, како и втората генерација на Audi R8. Се вели дека M8 ќе биде изграден од карбон-фибер и алуминиум, ќе има V8 мотор и околу 600 коњски сили. 

За производство ќе се користи новата платформа на BMW, i8, што значително ќе ги намали трошоците за да се направи овој автомобил. 

loading...