За “практичните”: Тастатура од која можете да јадете

Во денешно време се повеќе луѓе кои поради работа или мрзливост минуваат многу време пред компјутер, често и јадат пред него. Тоа послужило како инспирација за холандската дизајнерка Хели Јонгериус, која претставила линија на предмети со назив “My Soft Office”, во која се нашла чинија сместена во тастатура. Со ваква тастатура, која, секако можете да ја измиете со вода, јадењето пред компјутерот станува помалку нехигиенска навика. 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: