Песна на денот – Yesterday – The Beatles

Loading...

За песна на денешниот ден ви ја препорачуваме баладата Yesterday од единствените Битлси.

 

Не постои човек на светот кој ја нема слушнато оваа меланхолична балада која зборува за губење на љубовта и времето потоа.

 

Комплетно напишана и испеана од Пол Макартни, оваа песна стана вистински хит и поради тоа што неговиот глас е следен од гудачки квартет, што било доста необично во 60те години.

Таа е дел од албумот Help!.

 

Уживајте и потсетете се на некои други времиња…

 

 

loading...