80-годишен старец совладал мечка и преживеал пад од карпа!

Loading...

Старец од Русија совлада гладна мечка Јусуф Алхагиров бил во шумата во Кабардино Балкарија регионот минатата недела На овчарот му пришла мечка.Тој успеал да ја собори мечката на земја, но ѕверот одлучи да се одмазди.
Животното го турнало Алхагиров  во бездната, а тој успела да преживее.
Тој е хоспитализиран  со модринки, повреди од каснувањето на мечката и четири скршени ребра, но по неколку дена е пуштен на домашно лекување. Не е познато дали мечката претрпела некои повреди.
– Лесно ја соборив. Би ме убила ако се однесував кукавички, рече виталниот 80-годишник.
Мечките напаѓаат луѓе само кога се испровоцирани или гладни, тврдат руските експерти.
Во случајот на Алхагиров, локалното население верува дека мечката сакала само да си поигра со него, поради што не се планира потера по животното.Јусуф Алхагиров бил во шумата во Кабардино Балкарија регионот минатата недела На овчарот му пришла мечка.Тој успеал да ја собори мечката на земја,

loading...
Loading...